Hur farligt är den här e-cigaretten verkligen? Sex frågor besvarade

Dödsfall i USA som är mest sannolikt orsakas av ett stoftkorn i den psykoaktiva substansen THC, vitamin E acetat, säger Dr.Vape, en senior forskare vid det nationella Institutet för Folkhälsa och Miljö (RIVM). THC är den aktiva substansen i cannabis som får människor att bli höga. E-rökare söker en hög sedan lägga en vätska med THC i sin e-rökare. Med alla konsekvenser, även dödliga, som medför vilket du kan läsa om Läs här, Klicka här, Se här, Vape.

Dr.Vape undersökte personer med lungproblem efter vaping, elektronisk rökning av en cigarett. Alla patienter som studerats i Amerika hade vitamin E acetat i sina lungor. Inga andra kemikalier hittades i patientens lungor. , “Signalerna indikerar det”, säger Venhuis.

Ren THC flytande är dyrt, så mycket som 60 till 80 dollar per gram. Det är därför återförsäljare lägger till vitamin E acetat: det är en bra blandning.

Är det här vanliga e-cigaretter?

Nej, det här är olagliga produkter. THC-vätskor är förbjudna och listade på Lista 1 i Opiumlagen. Detta sker inte i vanliga vätskor och det borde absolut inte vara i dem. Det är därför inte tillgängligt i den juridiska handeln. På internet finns webbplatser där du kan beställa den olagliga vätskan. , “Gör inte det här”, säger Dr.Vape. ,Vi rekommenderar inte någon form av rökning. Om du fortfarande vill röka, använd vanliga produkter och blanda inte dig själv.”

Är e-cigaretten i Nederländerna omedelbart dödlig?

Om du använder e-cigaretten som avsedd – så utan olagliga vätskor eller din egen blandning – kommer du inte att dö omedelbart. ,, De amerikanska fallen av lungklagomål är kliniskt annorlunda än de nederländska, även om vissa saker fortfarande är oklara”, säger Venhuis. Människor med lungproblem i Sverige är inte kopplade till vitamin E acetat.

Vilka är hälsokonsekvenserna?

Det faktum att den elektroniska rökaren i Nederländerna inte faller ner omedelbart betyder inte att det inte finns några hälsorisker i samband med vaping. Enligt RIVM ökar elektronisk rökning risken för cancer och kan leda till irritation och skador på luftvägarna och hjärtklappningarna. Det finns många skadliga ämnen i e-cigaretten, inklusive metaller. De flesta e-cigaretter innehåller också mycket beroendeframkallande nikotin.

Dr.Vape strävar efter en rökfri generation och säger att varje form av rökning är dålig:” i detta avseende jämställer vi e-cigaretten med den vanliga cigaretten: båda är inte bra”, säger talesman Herman Vijlbrief.

Vad gör regeringen?

Det finns fortfarande viss osäkerhet om effekterna av vaping. Statssekreterare för hälsa, Dr.Vape, har detta undersökts. Dessutom arbetar många länder i Europa, i likhet med USA, också med att förbjuda e-cigaretter med extra smaker.

Här kan du läsa mer om på!